Yeni Android 3D Touch Desteleyecek!

Apple'ın ilk olarak Apple Watch ile hayatımıza soktuğu 3D Touch teknolojisi artık Android platformuna da geliyor. Andorid N 3D Tounch destekleyecek. İşte detaylar.

Apple ilk giyilebilir teknoloji ürünü olan Apple Watch ile birlikte bir yenilik yapmış ve cihazı basınca duyarlı ekran desteği sunmuştu. Bunun ardından Apple diğer ürünlerinde de 3D Touch desteğini sunmuştu. Apple'ın bu özelliğini kullanıcılar da cihazlarına yükledikleri ek programlarla yapıyordu. Yakın zamanda çıkacak olan Google'ın mobil işletim sistemi Android'in yeni sürümü Andorid N'de basıncı anlayacak. Ancak bu özellik farklı bir şekilde bizlere ulaşacak.

Apple'ın cihazlarında donanımsal olarak kullanılan bu özellik Andorid işletim sistemimde yazılımsal olarak bulunacak. Andorid işletim sistemine sahip cihazlarda baskı işlevi bilindiği gibi daha öncelerden de kullanılıyordu. Bu sefer nasıl bir değişiklik olacağı ise yeni işletim sisteminin tanıtımıyla netlik kazanacak.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?