Yeni Apple Pencil'dan İlk Detaylar Geldi!

Apple'ın ilk olarak iPad Pro ile duyurduğu ve pek çok kişinin beklemediği Apple Pencil'ın yeni nesili hakkında ilk detaylar geldi. İşte yeni Apple Pencil detayları!

Apple bilindiği gibi dokunmatik ekranda devrim yapmış ve ilk dokunmatik ekranlı telefon iPhone'u duyuyrarak bu alanda öncü olmuştur. Her defasında kalemi reddeden ve insanların parmaklarıyla dilediği her şeyi yapabileceğini iddia eden Apple geçtiğimiz sene tanıtmış olduğu büyük iPad'i iPad Pro ile birlikte aksesuar olarak Apple Pencil'ını da duyurmuştu. Apple'ın bu hamlesi bazı kesimler tarafından beğenilse de bazı kesimler de Apple Pencil hakkında ağır eleştirilerde bulunmuştu.

Apple Pencil'ın çıkışı henüz bir yıldan kısa bir süre olmuşken yeni Apple Pencil hakkında iddialarda ortaya atılmaya başlandı. Apple Pencil hakkında ortaya atılan iddialara göre yeni nesil Apple Pencil bir önceki nesi Apple Pencil'da süregelen hataları tamamen kaldıracak. Apple'ın Apple Pencil hakkında aldığı son patentlere göre Apple Pencil'ın arkasında bir silgi bulunuyor. Ancak Apple'ın şimdi satışta olan Apple Pencil'ında böyle bit özellik yok. Bu durum pek çok kullanıcı tarafından eleştirilse de Apple'ın yeni nesil Apple Pencil'ın arka kısmına silgi koyacağı konuşuluyor. Ortaya atılan bir diğer iddia ise yeni nesil Apple Pencil'a uç takılabilecek. Bu uçların elbette ki kendilerine özgü özellikleri ve stilleri olacak. Ayrıca yeni nesıl Apple Pencil'da Apple bir sürpriz yaparak Touch ID sensörü ekleyebilir. Her ne kadar alınan patentler bunun olabileceğini gösterse de yeni nesil Apple Pencil'da Touch ID sensörünün bulunma ihtimali biraz güç.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?