Yeni İnternet Tarayıcısı Vivaldi'nin Final Sürümü Yayınlandı!

İnternette dolaşmamıza yarayan internet tarayıcıları kullanıcıların vazgeçilmezi olmuş durumda. Uzun süredir beta programında olan "Vivaldi"'nin final sürümü yayınlandı!

Bilinidği gibi 2008 yılında Google'ın internet tarayıcısı olan Google Chrome çıkmış ve internet tarayıcılarında yeni bir devrim yaşanmıştı. Bunun ardından pek çok internet tarayıcısı Google'ın internet tarayıcısı Google Chrome'da olan sadeliği esas almıştı. Norveç merkezli internet tarayıcı olan Opera'nın kodlayıcılarının geliştrdiği yeni nesil internet tarayıcısı Vivaldi bilinidği gibi uzun süredir test aşamasındaydi. Vivaldi'nin final sürümü çıktı.

Hali hazırda kullanıcıların mobilde ya da bilgisayarda internette gezinmeleri için pek çok alternatif internet tarayıcısı bulunuyor. Bugünden itibaren bu internet tarayıcılarına yenisi ekleniyor "Vivaldi" Browser.

Vivaldi'nin açıkça Chrome'dan esinlendiğini belli ediyor. Sadece birkaç farkla görünümü Google'ın internet tarayıcısı Google Chrome'dan farklılaşıyor. Fakat Norveç menşeili tarayıcı Opera'nın kurucuları tarafından hazırlanan Vivaldi, kullanıcıların internet tarayıcılarında pek çok şeyi ön planda tutmak için fırsat sunuyor. Hatırlanacağı gibi Vivaldi'nin beta sürümü, geçtiğimiz yılın Kasım ayında kullanıma sunulmuştu. Vivaldi sonunda beta programını başarıyla tamamladı ve final sürümü yayınlandı.

Kullanıcıların istekleri ve talepleri doğrultusunda daha fazla seçeneğin göz önünde olmasını sağlayan Vivaldi, 1.0 sürümü kullanıcıların pek çok isteğine cevap verilmiş. Son olarak Vivaldi'nin çok yakında mobil platformlar için de mobil uygulamasının yolda olduğu açıklandı.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?