Yeni iOS Yüksek Performanslı Olacak!

Apple'ın övündüğü mobil işletim sistemi olan iOS bilinidği gibi son zamanlarda eskisi gibi değil. Apple'ın yeni iOS güncellemesi Apple kullanıcılarına ilaç gibi gelecek!

Apple'ın mobil cihazlarılarında kullanıdpı mobil işletim sistemi iOS bilindiği gibi artık eskisi gibi değil. Apple'ın yeni iOS sürümü olan iOS 9 tanıtıldığında çok iyi olacağı ve çok daha güvenli olacağı konuşuluyordu. Ancak Apple'ın bu yeni işletim sistemi olan iOS 9 iPad ve iPhone'larda pek çok sorunu da beraberinde getirdi. Daha önceki sürümlerde çalışan uygulamalar iOS 9 ile bilikte çalışmaz oldu.

Hatırlanacağı gib Apple 21 Mart tarihinde iOS 9.3 sürümünü yayımlamıştı. iOS 9.3 ile birlikte iPhone ve iPad'lerde pek çok sorun ortaya çıkmıştı. Bu durum üzerine kullanıcılar Apple'ı adeta şikayet yağmuruna tutmuş bu güncellemenin ardından çok kısa sürede yeni bir düzeltme güncellmesi olan iOS 9.3.1 çıkmıştı. Ancak iOS 9.3.1 de bazı güvenlik sorunlarını beraberinde getirmişti. Apple bu durumun ardından yeni bir düzeltme güncellemesi için çalışmalara başladı. Apple bu güncelleme ile performansa odaklanacak.

9.3.2'in 9.3.1 gibi yüzeysel değişiklikler içeren agresif bir güncelleme olması beklenmiyor. Yüksek ihtimalle daha çok alt yapıya odaklanmış bir yazılım paketi olacak. Zaten sürüm notlarında da hata düzeltmeleri ve iyileştirmeleri içerdiği belirtilmiş. Bu arada iOS'a ek olarak watchOS ve tvOS'nin de yeni beta sürümleri geliştiricilerle paylaşıldı.

Bakalım Apple'ın yeni iOS güncellemesi kullanıcılara uzun bir aranın ardından derin bir nefes aldırabilecek mi ?

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?