Yeni iPad Pro tanıtıldı! 9-7 inç'lik iPad Pro modelinin özellikleri neler?

Apple'ın bugün düzenlediği etkinlikte boy gösteren yeni isim iPad Pro'nun yeni 9.7 inçlik modeliydi. Peki yeni iPad Pro bizlere neler sunuyor. İşte tüm ayrıltılar.

Son zamanlarda girerek artan Apple'ın 9.7 içn büyüklüğünde yeni iPad Pro'su nihayet gerçek oldu ve Apple'ın bugün düzenlediği etkinlikte tanıtıldı. Peki yeni iPad bizlere neler sunuyor. İşte yeni iPad hakkında tüm detaylar.

Blindiği gibi Apple iPhone 6S'i tanıtırken herkes iPad Air 3'ü beklerken Apple herkesi ters köşe yapmış ve yeni iPad Pro'yu tanıtmıştı. Hatırlanacağı gibi iPad Pro 12.9 inçlik bir ekranla geliyordu. Apple bugün düzenlediği etkinlikte 9.7 inçlik yeni iPad modelini tanıtmış oldu.

Yeni iPad'de 64 bit mimariye sahip Apple A9X işlemci bulunuyor. Yeni iPad Pro ayrıca M9 hareket işlemcisine sahip.

Yeni iPad Pro tıpkı bir önce ki iPad Pro gibi 32 GB'lık depolama alanı ile başlıyor. Yeni iPad Pro 32. 64. 128 ve Apple'ın ilk defa kullandığı ve eski iPad Pro'ya da getirilen 256 GB dahili depolama alanıyla geliyor. Bu duruma bakılırsa Apple yeni iPhone modellerinde 256 GB'lık model çıkartabilir.

Apple ilk defa bu iPad modelinde kameraya önem vermiş. 9.7 inç iPad Pro, ana kamera kısmında f/2.2 diyaframa sahip 12 Megapiksel iSight kamera bulunuyor. LED flaşla desteklenen bu kamera ayrıca 4K kayıt yapabiliyor. Ön kamera ise 5 Megapiksel ve Retina flaş destekli kamerayı görüyoruz. Önceki iPad Pro'yu alanlar bu konuda epey üzlecekler gibi görünüyor.

Yeni iPad Pro Rose Gold rengide eklenerek geliyor. iPad Pro'da kullanılan aksesuar yeni iPad Pro'da da bulunuyor.

Apple Türkiye'de satılacak yeni 9.7 inçlik iPad Pro modelinin fiyatlarını da açıkladı. 32 GB'lık sadece Wi-Fi modeli 2.199 TL ve hücresel veri destekli modeli 2.699 TL, 128 GB'lık sadece Wi-Fi modeli 2.799 TL ve hücresel veri destekli modeli 3.299 TL ve 256 GB'lık sadece Wi-Fi modeli 3.399 TL ve hücresel veri destekli modeli 3.899 TL bir fiyat belirlemiş durumda.

Son olarak Apple'ın yeni 9.7 inç'lik iPad Pro modelleri 24 Mart'ta ön siparişe çıkıyor. Cihazların satışa çıkacağı tarih ise 31 Mart olarak belirlenmiş.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?