YouTube Android İçin Bulanık Bir Alt Çubuk Test Ediyor

Android için YouTube bulanık bir alt çubuğu test ediyor. Alt çubuk bulanık bir buton formunda olacak. İşte, işlevi ve detaylar!

Diğer Google uygulamalarıyla karşılaştırıldığında, YouTube kendi mobil tasarım dilini koruyor. YouTube'un Android'de bulanık bir alt çubuk test etmesiyle bu devam ediyor gibi görünüyor.

YouTube Android İçin Bulanık Bir Alt Çubuk Test Ediyor

Bu yeni alt çubuk, metin etiketleriyle kısa kalıyor ve biraz daha basit olan Ana Sayfa ve Abonelikler için ayarlanmış simgeler kullanıyor. Bu arada, artı düğmesinin artık dairesel beyaz bir taslağı yok. Elbette, büyük değişiklik artık katı butonun olmaması.

Bu YouTube alt çubuğu yarı saydamdır ve arka plan akışını gösterir. YouTube'un Ana Sayfa akışı yalnızca büyük video küçük resimleri olduğu için işe yarıyor. Bu örnekte, üç düğmeli gezinmenin alt çubuğun yüksekliğini iki katına çıkarması nedeniyle tasarım oldukça dikkat çekici. Hareket gezinmesi kullanıldığında etki en aza indirilecek.

Koyu bir arka plana sahip olan Siz sekmesinde, bulanık olduğunu zar zor fark edebilirsiniz. Bu bulanıklık, video oynatıcısı için Ortam Modunu belirsiz bir şekilde anımsatıyor. YouTube'un mini oynatıcıyı yeniden tasarlamasının ardından artık alt çubuğa yerleştirilmiyor.

Bugün YouTube'un alt çubuğunun bulanıklaştığına dair bir rapor gördük ve bu, cihazlarımızın hiçbirinde görünmüyor.

didem-bektas
Didem Bektaş
Tüm yazıları