YouTube Materyal Tasarıma Geçiyor!

Google'ın sahibi olduğıu Youtube yeniliğe doymuyor. Popüler video paylaşma ve izleme platformu Youtube'da şimdi Materyal Tasarım rüzgarı esiyor. İşte tüm detaylar!

Hayatımıza ilk olarak Google'ın kendi mobil işletim sistemi olan Andorid ile birlikte soktuğu ve Material Design olarak anılan tasarım dili artık Google'ın masaüstü servislerine de geliyor. Daha önce Google'ın pek çok servisi Material Design'e geçmişti. Material Design'a geçenler kervanına son olarak Youtube katıldı.

Popüler video servisi Youtube'un Material Design baz alınarak yenilenen ana sayfasında artık arama çubuğu merkezde yer alıyor. Yükleme butonu da Youtube'un mobil uygulamasında olduğu gibi bir yükleme okuyla yer değiştirmiş vaziyette.

Youtube'un Material Design tasarıma geçişi sadece ana sayfayı etkilemedi. Görünüşe göre Youtube'un kanallar sayfasıda Material Design'dan payını aldı. Youtube'un Kanallar sayfası artık arka plan rengi başlık kısmındaki dominant renkle uyumlu hale geliyor. Bu bölümde logo artık daha dairesel ve daha canlı bir hal almış durumda.

Youtube'un Material Design'ı sadece Chrome kullanıcılarına özel bazı yeniliklerde sunuyor. Şimdilik sadece Amerika'da kullanılan yeni Youtube çok yakında dünya genelinde kullanılacak.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?