YouTube, Shorts için Yeni Yaratıcı Seçenekler Ekliyor

Dünyanın en büyük video akış platformu YouTube, Shorts bölümü için yenilikler peşinde. Son olarak, yeni yaratıcı seçenekler geldi. İşte, detaylar!

YouTube, Shorts kullanımınızı özelleştirmenize ve genişletmenize yardımcı olacak bir dizi yaratıcı seçeneğin de aralarında bulunduğu bazı yeni Shorts özelliklerini kullanıma sunuyor.

YouTube Shorts İçin Harika Özellikleri Kullanıma Sundu

Öncelikle, YouTube'un başlangıçta Android için getirilen Shorts (kısa videolar) için otomatik düzen eklemesi, daha uzun videolarınızı Shorts kliplerine dönüştürmeyi kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Otomatik düzen, videonuzun ana konusunu takip ederek esas olarak görüş alanını daraltır ve böylece içeriğinizi daha ince Shorts formatına göre daha iyi optimize edebilir. Sonuçlar elbette farklılık gösterse de, içeriğinizi en üst düzeye çıkarmanın iyi bir yolu olabilir.

YouTube ayrıca, kliplerinizde otomatik anlatım sağlayan TikTok'un popüler metinden konuşmaya seçeneğini de kopyalıyor.

"Metin Okuma özelliğiyle içerik oluşturucular, Kısa videonuzda metinlerin sesli olarak anlatılmasını veya söylenmesini sağlayarak kendilerini ifade etmek için daha fazla yola sahip olacak. Kısa bir video kaydettikten sonra metninizi ekleyin ve sol üstteki "Ses ekle" simgesine dokunun; burada dört ses arasından seçim yapabilirsiniz."

Bu robot seslendirmeli klipleri şüphesiz başka platformlarda duymuşsunuzdur ve artık bunları YouTube'da da oluşturabilirsiniz.

YouTube ayrıca Shorts için otomatik olarak oluşturulan altyazıları da kullanıma sunuyor:

Ayrıca altyazılarınızı farklı yazı tipleri ve renklerle düzenleyebilir, özelleştirebilir ve stillendirebilirsiniz.

Ayrıca, halihazırda remikslenmiş olan Shorts kliplerini remiksleme kapasitesini de ekliyor; böylece yanıtlara kendi yorumunuzu ekleyebilirsiniz.

Benzer bir şekilde YouTube, bu haftanın başlarında, içerik oluşturucuların yaratıcı yanıtları anında vermesini sağlayan Shorts için "Kendinizi Ekleyin" etiketinin ilk testini de başlattı.

Son olarak YouTube, doğrudan Shorts oynatıcısında oynayabileceğiniz temalı bir mini oyun da dahil olmak üzere iki yeni Minecraft temalı Shorts efektini de ekliyor.

YouTube ayrıca Mayıs ayında Minecraft'ın 15. doğum günü için bir efekt eklemişti.

Shorts klipleri YouTube'da ilgi görmeye devam ediyor ve şu anda uygulamada günlük 70 milyardan fazla görüntülemeye ulaşıyor. Üstelik içerik oluşturucular, YouTube'da daha geniş bir varlık oluşturmak için Shorts'u kullanmanın yollarını giderek daha fazla buluyor.

YouTube, YPP içerik oluşturucularının %25'inin artık Shorts aracılığıyla para kazandığını söylüyor ve bu, onların daha uzun kliplerinden elde ettiklerinden daha az bir miktar olsa da, formatın topluluk oluşturma ve bağlantı kurma konusunda nasıl daha yerleşik hale geldiğinin altını çiziyor uygulama.

YouTube'daki varlığınızı en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız Shorts'u dikkate almanız gerekir. Bu özellikler, genişletilmiş kısa biçimli yaklaşımınızda rol oynayabilir.

didem-bektas
Didem Bektaş
Tüm yazıları